Mini-bokhyllan!

När jag är hemma hos min pappa har jag en mycket mindre hylla med böcker än hos mamma, men jag tänkte ändå visa den och böckerna i den!
från vänster: Vargbröder del 2 havets fångar och bredvid den står Vargbröder del 3 Demonernas port båda skrivna av Michelle Paver . Efter de kommer Hur du tränar din drake av Cressida Cowell, Drakryttaren av Cornelia Funke, Djävulens märke av Magnus Nordin, Systrar i Jeans av Ann Brashares, en av de många böckerna om Tvillingarna denna heter skvallerkriget, Ett bankbud försvinner av Eric Nordin, Sabrina tonårshäxan "häxduellen" av Diana G. Gallagher, Sune och familjen Anderssons sjuka jul av Sören Olsson och Anders Jakobsson, Paradise end av Elizabeth Laird's, Duktigt Sune! av Sören Olsson och Anders Jakobsson, Mio min mio! av Astrid Lindgren, Harry Potter och Hemligheternas kammare av J.K Rowling, Bläckmagi av Cornelia Funke och sist i raden står min dagbok! Ovanpå alla böcker ligger också Sagan om ringen av J.R.R Tolkien.
Vad tycker ni om min lilla mini-bokhylla? :)


Lägger in en bild på Hanna och mig också!//Linnéa

Tillägg

Jag måste tillägga en sak om Boktjuven.
När jag skrev recensionen hade jag inte läst ut hela boken, vilket jag gjorde i natt.

Jag har aldrig gråtit så mycket till en bok.


FUL - Scott Westerfield

"I en värld av extrem skönhet är det normala fult"

Ögonen sitter för tätt ihop, håret står åt alla håll, hennes proportioner är helt fel.. kort sagt hon är ful.

Det är en månad kvar tills Tally fyller 16. En månad kvar tills hon också får lägga sig på operationsbordet, bli snygg och flytta till Snyggingstan. Hennes bästa vän Peris har redan gjort operationen och blivit en snygging, och nu sitter hon ensam i sitt rum i Fulingby och ser ut mot stan.
En kväll gör hon det som hon och Peris gjort så många gånger. Hon smyger över bron och tar sig in till staden. Hon måste träffa Peris, se hur han ser ut. Det slutar med att hon flyr från taket på ett partytorn och hamnar i buskarna i parken. Där träffar hon sedan Shay och de blir bästa vänner. Det visar sig att de båda flickorna har samma födelsedatum och Tally blir överlycklig att de då kan opereras tillsammans!
Men Shay är inte som de andra fulingarna vars högsta dröm är att fylla 16 och bli snyggingar. Nej Shay vill inte bli snygg. Dagen innan deras födelsedag berättar Shay om en plats som heter Smoke. Där lever människor sina liv utan operationen och hon tänker ge sig av dit. Tally vill inte följa med. Hon förstår inte hur någon inte kan vilja bli snygg.
Shy åker då iväg själv men lämnar kvar en kodad vägbeskrivning till sin vän ifall att hon skulle ändra sig.
På morgonen på hennes födelsedag blir Tally hämtad med en svävarbil och åker iväg till sjukhuset. Äntligen ska hon också bli snygg! Men på sjukhuset blir hon hämtad av en mystisk man som tar henne med sig till "specialarna". De är människor som gjort operationen men de ser hemskare och grymmare ut än vanliga snyggingar. De börjar fråga ut Tally om Smoke och om Shy, och snart är Tally mitt inne i en härva av problem som hon inte vet hur hon ska ta sig ur..

Boken är väldigt speciell. Den utspelar sig i framtiden och innehåller därför bla. svävarbrädor, svävarbilar och broar som talar om när någon utan lov passerar osv. Alla som fyller 16 år opererar sig för att bli snygga och flyttar sedan till Snyggingstan där livet är en evig fest.
Allting låter så absurt! När man ser normal ut, då är man ful i deras ögon. Jag tror att Scott skrev boken för att visa människor hur otroligt fåfängna vi är. Dock finns det också bra bitar i hans framtid. Människorna har blivit väldigt miljömedvetna. När Tally får veta att hon ska hugga ner ett träd blir hon helt förstummad och vet inte vad hon ska ta sig till. Trädet lever ju!
Nej boken ger en verkligen någonting att tänka och fundera på. Den påminde mig lite om hungerspelen på något vis, kanske för att det också är en framtidsberättelse. Denna fastnade jag dock inte lika fort för, vilket jag inte förstår eftersom att det var en riktigt grymt bra bok.
Den är väldigt spännande och det känns lätt och roligt att ta upp den för att fortsätta läsa. Det är verligen ett nöje. 

/Linnea

Dåliga bloggare, fy!

Vi har varit lite inaktiva nu ett tag, på grund av mycket skolarbete men vi är snart tillbaka men nya boktips!

//Linnéa och Hanna


RSS 2.0