Bara inte du av Katarina von Beredow

Emma är 20 år och har nyligen flyttat hemifrån, och tillsammans med sin allra bästa vän Marcus och sina närmaste vänner blir det en liten inflyttningsfest och livet känns på topp!

En kväll knackar hennes bästa väninnas pojkvän på dörren, drömprinsen Adrian. Han har med sig en hylla till hennes tomma vägg. De tar en kopp te och sen går han. Men innan han öppnar dörren ger Emma honom en snabb kram som tack, men höll hon inte kvar en sekund för länge?Han kanske inte märkte något? Det kanske var hon som inbillat sig? Men nej.

Den kvällen blir början på någonting stort och katastrofalt. Emma vet att det är så fel det bara kan bli, men kan man stå emot en brinnande längtan och en huvudlös förälskelse?

Marcus, han har ju alltid varit konstig. Glittriga utvängda kläder och sjalar på huvudet, men det är Marcus. Emmas Marcus, hennes andra hälft och allra allra bästa vän. Men på sistonde har han blivit konstigare. Han kommer och berättar att han provat att knarka. Han försäkrar att det bara var ett test, en gång. Men en kväll kommer han till Emma med en wiskey flaska och "snö" som är smeknamnet för kokain, och någonting händer. Kommer deras kompisrelation kunna fortsätta vara som den alltid varit?


Katarina von Bredow är en av mina absoluta favoritförfattare. Hon skriver otroliga kärleksberättelser om och för ungdomar. Varje bok är unik och fångar tankar som nog de flesta ungdomar har men inte talar högt om. Hon får med en människas mystiska tankebana, sådana tankar vi inte lägger på minnet som när hon beskriver hur Emma blir äcklad av när hon tänker sig att kakan en kund köper fastnar och geggar in sig i hålet under dennes tungpiercing. Saker vi ägnar en flyktig tanke under vardagen kommer hon ihåg, och fäster sedan på papper.
Boken är ett superbra exempel på detta. Den är spännande, lockar till skratt på sina ställen, känslosam och är omöjlig att sluta läsa om man börjat!


/Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0