Flickan i rött av J.C Burke

Jag jobbade på att spela in ett video-boktips på denna bok, men alla slutade med "vad i helvete..." så jag gav upp det och skriver en recension i stället!


Evie ser mycket som andra inte ser. Hon försöker dölja det för sina vänner och låtsas att hon är som alla andra, men när hon fyllt 16 år blir förmågan starkare och svårare att kontrollera. En dag när hon sitter och tecknar börjar ansiktet av en främmande flicka träda fram på papperet. Evie försöker undvika flickan som kräver hennes uppmärksamhet och som, på något underligt sätt, har Evies röda vintage kofta på sig. Men när hon ser flickans ansikte på en efterlysnings affisch inser hon att hon måste lösa mysteriet. Vem är flickan i rött?

Jag är väldigt rädd, men samtidigt väldigt nyfiken, på övernaturliga saker och denna bok handlade om en flicka som kunde se de döda. Den var väldigt spännande och lite kusligt när man får läsa om hur Evies penna började teckna en flickas ansikte. En flicka hon inte hade tänkt på, inte kände och inte visste någonting om. Detta, får man läsa, hade också hänt henne förut fast den gången med en man. Hon tycker inte om sin förmåga, och hon försöker att ignorera alla tecken hon får men det går ju inte tillslut.

Den var en sträckläsnings bok för mig eftersom att den var väldigt bra och för att den inte alls var så tjock. Det är bra skrivet och fint språk. 
Mitt favorit program på tv är Ghost Wisperer och denna bok var lite Ghost wisperer inspirerad, vilket kanske också var en anledning till att jag tyckte om den.

Slutsats: Verkligen läsvärd om du bara vill ha något inte så svårläst och bra!
/Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0