Bläck

Oj vad roligt att jag fick så många svar på min fråga, och att så många faktiskt håller med mig om att man kan läsa böcker flera gånger!
Många drog Harry Potter som exempel, och jag håller med! Det är verkligen böcker som man kan läsa flera gånger om för det är alltid någonting man glömmer bort eller något man missade eller kanske inte förstod första gången man läste.
En serie jag håller på att läsa om just nu är Bläck-trilogin av Cornelia Funke. Jag har nog tjatat om den förut för det är absolut några av mina favoritböcker, och Cornelia är en favoritförfattare! Hon är mästare på att beskriva vackert - miljö, människor, saker - och hon insprierar verkligen.

Den första boken Bläckhjärta har jag läst.. tre gånger tror jag. Det är en ganska tjock bok vilket är väldigt bra eftersom att den också är väldigt spännande och man vill verkligen inte att den ska ta slut.
Böckerna handlar om Meggie som i första boken är 12 år och bor med sin pappa Mo. Deras hus är fyllt av böcker, På golven, i hyllorna, på borden. Mo arbetar som bokbindare och Meggie älskar att se sin pappa byta ut böckernas "kläder" och förlänga deras liv.
 En sen kväll står en främling utanför deras hus i regnet. Meggie blir rädd och hämtar Mo. Den kvällen blir början på ett helt nytt liv för båda två. Främlingen är nämlingen Stofinger, en eldslukande gycklare från en bok Mo läst ur för 10 år sedan. Samtidigt som Meggies mamma försvann. Men om han är från en bok hur kan han stå utanför deras fönster? Meggie får veta saker om sin pappa som hon aldrig tidigare haft en aning om. Vad som händer när han högt tar ord över sina läppar, hur han blåser bokstäverna till liv. Bokstäver som åt upp hennes mamma och förde in Sotfinger och hans två fiender Basta och Capricorn till vår värld. Kommer de kunna ordna upp allting?Här är också del två (som jag håller på att läsa om just nu) Bläckmagi och den sista delen Bläckdöd.
Jag skriver ingenting om dem nu eftersom att då avslöjar jag för mycket om första boken! :)

 

Kommentarer
Postat av: Amelie

Hittills har jag bara läst Reckless av Cornelia Funke. Har du läst den?

Men jag är lite sugen på att läsa Bläcktrioligin eftersom Reckless var en bok jag gillade. Förhoppningsvis tar jag mig tid att läsa Bläckhjärta snart :)

2010-11-23 @ 18:45:01
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/
Postat av: Amelie

Hittills har jag bara läst Reckless av Cornelia Funke. Har du läst den?

Men jag är lite sugen på att läsa Bläcktrioligin eftersom Reckless var en bok jag gillade. Förhoppningsvis tar jag mig tid att läsa Bläckhjärta snart :)

2010-11-23 @ 18:46:06
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag har läst Bläck-triologin och älskar den !

2010-11-24 @ 18:11:31
Postat av: Jonna

Jag har läst de 2 första delarna, samt Drakryttaren av Funke. Hon skriver på ett speciellt sätt, handlingen dras ut och hon stoppar ofta in viktiga karaktärer halvvägs in i boken, vilket är ovanligt.Jag har inga planer på att läsa Bläckdöd, eftersom jag inte var så förtjust i de 2 andra böckerna.

2010-12-30 @ 19:23:51
URL: http://kallarliv.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0