STARDUST / STJÄRNSTOFT

Stardust
av Neil Galman

Tristan Thorn är uppvuxen i den lilla byn Wall, genom vilken en stenmur reser sig som gett byn dess namn. Vid öppningen i muren står alltid två vakter utplacerade. Männen från byn turas om att vakta och se till att ingen från andra sidan kommer ut och att ingen kommer in. Ingen vet riktigt vad som finns där på andra sidan, bara att de som lever där är annorlunda. Ibland har man kunnat ana att det rör sig mellan träden, men ingen har sett någonting. Vart åttonde år är det dock marknad och då tillåts alla från Wall att gå igenom muren och sätta upp sina stånd och möta invånarna från andra sidan.
På en sådan marknad träffar Tristans pappa en underbart vacker flicka från andra sidan, och de blir kära. Men flickan är fången och kan inte stanna. Några månader senare ligger ett bylte med en lapp med namnet "Tristan Thorn" vid öppningen i muren. Tristan växer upp helt ovetande om sin bakgrund, men allt förändras när hans livs kärlek Viktoria, ber honom att hämta en fallen stjärna för att bevisa sin kärlek. Tristan måste då över till den andra sidan, och där börjar ett äventyr som kommer att förändra hans liv.

Innan jag läste boken hade jag sett filmen och blivit förälskad i den. Det finns inte många bra fantasyfilmer, men detta är verkligen en av de få! När jag sedan hittade boken i en rea-kartong på ullared fick jag bara lov att köpa den! Det är en underbar berättelse, med fantastiska varelser, magi och spänning! Jag tycker verkligen att du ska läsa den, eller se filmen. Som alltid får man veta mycket mer och får fler detaljer om du läser boken, men gör du inte det så ser i allafall filmen!

Här är boken


Och här är filmen


Kommentarer
Postat av: Amelie

Jag såg filmen och gillade den! Har funderat på att läsa boken så får se om det blir av snart :)

2011-04-04 @ 17:26:17
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0