God jul långt i efterskott!


Hoppas att alla har haft en bra jul! Önskade ni er några böcker i julklapp? Jag önskade mig, som jag sa i ett tidigare inlägg, "Arvtagaren" den sista delen i Eragon-serien. Och gissa vad? Jag fick den!
Jag fick även "Cirkeln" som jag redan läst och recencerat i ett tidigare inlägg, och ni som läst den vet att jag inte var så förtjust i den boken, så eftersom jag har ett sprillans nytt exemplar tänkte jag att man kanske kunde göra något roligt med den här på bloggen!
Vad tycker ni ?
Det kommer recension på Arvtagaren när jag läst ut den!
kram så länge!

Den utvalda

För någon vecka sedan var jag på biblioteket och lånade en ny bok; Den utvalda av P.C. Cast författaren till House of Night serien.
Den blev dock liggande eftersom jag hållt på att läsa en bok till skolan, men igår låg den där bredvid sängen, och mina planer på att somna tidigt förstördes efter första kapitlet.

Shannon Parker, en 30årig engelskalärare som precis har fått sommarlov, älskar livet!
Solen skiner när hon kör sin lilla mustang längs landsvägarna i Oklahoma, småpratande med sig själv. Ja, hennes teori om att en människa som frivillig väljer att spenderar sina dagar med tonåringar måste vara galen, verkar stämma.
Hon ska på auktion. En förkärlek till gamla föremål fyller både hennes klassrum och hennes lägenhet, och idag hoppas hon kunna hitta fler fynd.
Hon kommer fram till ett stort gammalt viktioriansk hus, eller herrgård rättare sagt. Det första som fångar hennes blick bland alla de gamla föemålen är en tavla, hon måste ha den! Men just när hon står och ser på tavlan råkar hon få syn på en av de gamla urnorna som står bredvid. Hon tappar andan och det känns som hon ska svimma, kvinnan som är avbildad på urnan är hon, Shannon. Eller, i allafall mycket mycket likt henne. Hon har samma hår, och.. när hon tittar närmare kan hon se ett stjärnformat ärr på kvinnans hand, precis ett likadant hon själv har. Hon känner att hon måste ha urnan och ödet ser till att hon får med den hem. Men vädret i Oklahoma är inte att lita på, det blåser upp till storm och det blir svårt att köra och plötsligt märker hon att det börjar bli väldigt varmt i bilen, och hon tittar i bakstätet och Urnan glöder! En snabb sladd åt sidan och världen är upp och ner, sen blir allt svart..

Sedan får vi följa Shannon när hon vaknar upp bredvid den hon tror är hennes bästa vän, men som visar sig vara hennes tjänare i en annan värld. Kvinnan på Urnan var dam Rihannon, som var en inkarnation av gudinnan Epona, och också Shannons spegling i den här världen. Rihannon har bytt plats med Shannon, så hon måste nu ta den mäktiga kvinnans plats, utan större hopp om att kunna återvända till sin egen värld.
Mitt i alla problem hotar en fara också världen hon kommit till. Fomorierna. De alla trott varit sagor att skrämma barnen med har nu visat sig finnas på riktigt. Bleka, snabba varelser som äter människor när de attackerar.
Hur ska Shannon klara sig i den här nya världen?

Började som sagt läsa boken igår, och jag sitter fast.
Jag har läst i natt, i morse till frukosten, på bussen och på spårvagnen. Nu ligger den bredvid mig på skolbänken och väntar!
För er som läst Marian Keyes kan jag säga att P.C. Cast har fångat hennes sarkastiska roliga sätt att skriva, och jag sitter och skrattar högt på bussen. Shannon har otroligt klockrena och roliga kommentarer. Hon älskar långa män och vin och både och dyker upp här och var i den nya världen hon kommit till. En allvarlig, spännande historia, men sjukt mycket humor i!
LÄS den! Och för er som redan gjort det, vad tyckte ni?ÄNTLIGEN!

Jag kanske är efter som såg det igår, MEN NU ÄR DEN ÄNTLIGEN HÄR!

Arvtagaren
den fjärde och sista delen i Eragon serien av Christopher Paolini har äntligen kommit ut!Hamnade genast högt upp på min önskelista!

RSS 2.0