Tävling!

Hittade en rolig tävling på en annan bokblogg. Hon har ett antal böcker att välja mellan, du ska välja två stycken och sedan lottar hon ut en person som sedan får de två böckerna! Hur bra låter inte det?!
klicka på länken (Bookrelated <--)  för att komma till tävlingen!
Jag är såklart med och tävlar :-)
Lycka till!

Harry Potter och dödsrelikerna

Okej såhär är det.
Jag ÄLSKAR Harry Potter böckerna av J.K Rowling (och en hel värld med mig), men jag är väldigt besviken på några av filmerna eftersom jag saknar talangen att kunna hålla i sär filmerna och böckerna. Jag har ännu inte sett första delen av den 7:de boken eftersom att jag tänkte vänta tills den andra också kommit ut, och nu har den ju det, om inte annat väldigt snart. Men jag är nervös. Jag vill inte bli besviken på den här. Jag älskar den 7:de boken, och jag hoppas att filmskaparna kunnat göra den rättvisa. Sett trailern och blir lite nervös eftersom jag ser många scener jag inte känner igen.

Men kan någon av er som läser bloggen och som har läst boken, berätta om den första delen?

Det är självklart att jag ska se den, men jag vill ändå höra vad de som också läst boken tycker.

Vindens namn

Jag gick in på biblioteket och skulle egentligen ha en annan bok (Cirkeln som jag blivit tipsad om här på bloggen innan) men den var utlånad för tillfället så de tipsade mig om denna bok som jag sedan sträckläste!

Vindens namn
del 1

av Patrick Rothfuss

Jag tänker börja med att citera baksidan av boken eftersom det var det jag fastnade för:

"Jag heter Kvothe
Jag har rövat tillbaka prinsessor från kungar som sover i ättehögar. Jag brände ned staden Trebon. Jag har tillbringat natten med Felurian och kommit därifrån med förståndet och livet i behåll. Jag blev relegerad från universitetet när jag var yngre än de flesta är när de blir insläppta. Vägar som andra fruktar att tala om på dagarna går jag på i månsken. Jag har talat med gudar, älskat kvinnor och skrivit sånger som får trubadurerna att gråta.
"

När boken börjar får vi möta värdshusvärden Kote. En lugn man som inte ofta höjer rösten. Föga anar de få gäster som kommer till värdshuset, att mannen bakom disken som serverar dem dricka och mat har en så lång och farofylld historia bakom sig. En dag dyker en skrivare upp, krönikören. Han ber Kote, eller Kvothe, att berätta sin hisoria.
Så börjar det. Först den lyckliga barndomen hos en resande artistgrupp, som till sist de fruktade och mytomspunna Chandrierna satte stopp för. Åren av hunger och fattigdom på gatan, hela tiden med målet att ta sig till Universitet och lära sig magi. Men vägen dit är lång...

Jag antar att det är många som redan läst boken, för enligt mig var det lite av en fantsyälskares dröm. Jag älskade den! För det första skriver författaren väldigt bra. Det är vackra beskrivningar och den blir aldrig tråkig att läsa. För det andra är det en väldigt fin, spännande och bra historia! Jag älskar fantsyberättelser där inte ALLT är övernaturligt. Där vanliga människor med hjälp av sin hjärna och sina kunskaper blir berömda och klarar av sina hinder i livet. Dock ska det självklart vara lite magi med, och gärna - som i denna bok- olika demoner "and stuff like that". Riktigt bra bok.

Så ni som ännu inte har läst den och letar efter en bra fantasybok- läs den!
Och ni som redan har läst den, och kanske resten av serien - berätta vad ni tyckte!ENKÄT

Hittade en enkät om böcker hos Bokhora och tyckte den kunde vara kul att göra! Kommentera gärna vad ni tycker om mina svar, eller kopiera och fyll i era egna som kommentar eller på er egen blogg! :)

 

Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?

Harry Potter, ingen tvekan. Jag vill flyga på en kvastkäpp och få ha en trollstav. Jag vill träffa Dubledore och se på Hogwarts.

Vilken bok ska du börja på härnäst?

Ja jag fick ju lite tips om Cirkeln av Mats Sandberg och Sara Bergmark Elfgren, så jag ska försöka mig på den tänkte jag!

Hur får du oftast boktips?

Oj, ja.. när jag kollar runt på olika bloggar, eller som nu när jag fick tips här på bloggen. Annars frågar jag ofta bibliotikarier om de har någon bra bok på lager, så då och då!

Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?

Hm, måste det vara mina egna böcker? I så fall måste jag nästan överväga att frysa ihjäl. Men om jag får välja vilka böcker som helst skulle jag ta läroböcker!

Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?

Det går väl inte att svara på, gör det? Det är som frågan "vilken är din favorit bok?" vilket också är helt omöjligt att svara på. Dock som inbiten Harry Potter nörd var det min första tanke, men jag vet faktiskt inte alls vad jag ska svara! Vad hade ni svarat?

Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?

Jag skriver in mig i Den femte systern av Mårten Sandén. Jag är synsk och följer med Jannike när hon bekämpar de onda.

Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?

Vi säger att det är en limo för då får de plats allihop (J.K Rowling, Cornelia Funke, Katarina von Bredow och Marcus Zusak). Jag säger att jag älskar det de gör och att jag skulle bli jätteglad om de ville ta en fika och prata lite så jag fick fråga ut dem om deras böcker och skrivsätt. Sedan skulle jag försöka få mailadress och liknande.

Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?

Människor. Ungdomar, deras tankar, känslor, ideér och funderingar. Relationer med andra människor osv.

Vilken typ av böcker behövs det fler av?

Bra ungdomsböcker, fler bra svenska fantasyböcker samt mer skräckfantasy!

Finaste budskapet från en bok du har läst?

"Ibland är människor vackra
Inte till det yttre
Inte i vad de säger
Helt enkelt i vad de är"

Jokern av Marcus Zusak


Lite hjälp? :)

Ja jag har inte alls varit aktiv här nu, men som jag skrev sist så är det sommarlov. Jag har varit på läger en vecka utan tillgång till dator, varit hos min pojkvän och sen peace and love nu en sväng så det har inte riktigt blivit tid. Men det kommer! Ska vara hemma nu i två veckor så kommer förhoppningsvis ha lite mer tid att uppdatera då :).

Men nu behöver jag lite hjälp.
Jag har inget att läsa!

Jag behöver tips på bra böcker. Det är ju så underbart att ta med en bok ut på gräsmattan, eller till stranden och lägga sig på en filt och läsa. Eller sätta sig på ett café med en latte och låta sig uppslukas av sommaren och boken. Håller ni inte med? Har ni något favorit ställe ni brukar läsa på? Skulle vara roligt att veta!

Så tipsa gärna så blir jag jätteglad!

Varma sommarkramar så länge!Här får ni en bild ifrån förra sommaren vid vår badplats.
Tänk att sitta där i ekan med en bok och höra vågorna klucka!

RSS 2.0