ENKÄT

Hittade en enkät om böcker hos Bokhora och tyckte den kunde vara kul att göra! Kommentera gärna vad ni tycker om mina svar, eller kopiera och fyll i era egna som kommentar eller på er egen blogg! :)

 

Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?

Harry Potter, ingen tvekan. Jag vill flyga på en kvastkäpp och få ha en trollstav. Jag vill träffa Dubledore och se på Hogwarts.

Vilken bok ska du börja på härnäst?

Ja jag fick ju lite tips om Cirkeln av Mats Sandberg och Sara Bergmark Elfgren, så jag ska försöka mig på den tänkte jag!

Hur får du oftast boktips?

Oj, ja.. när jag kollar runt på olika bloggar, eller som nu när jag fick tips här på bloggen. Annars frågar jag ofta bibliotikarier om de har någon bra bok på lager, så då och då!

Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?

Hm, måste det vara mina egna böcker? I så fall måste jag nästan överväga att frysa ihjäl. Men om jag får välja vilka böcker som helst skulle jag ta läroböcker!

Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?

Det går väl inte att svara på, gör det? Det är som frågan "vilken är din favorit bok?" vilket också är helt omöjligt att svara på. Dock som inbiten Harry Potter nörd var det min första tanke, men jag vet faktiskt inte alls vad jag ska svara! Vad hade ni svarat?

Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?

Jag skriver in mig i Den femte systern av Mårten Sandén. Jag är synsk och följer med Jannike när hon bekämpar de onda.

Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?

Vi säger att det är en limo för då får de plats allihop (J.K Rowling, Cornelia Funke, Katarina von Bredow och Marcus Zusak). Jag säger att jag älskar det de gör och att jag skulle bli jätteglad om de ville ta en fika och prata lite så jag fick fråga ut dem om deras böcker och skrivsätt. Sedan skulle jag försöka få mailadress och liknande.

Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?

Människor. Ungdomar, deras tankar, känslor, ideér och funderingar. Relationer med andra människor osv.

Vilken typ av böcker behövs det fler av?

Bra ungdomsböcker, fler bra svenska fantasyböcker samt mer skräckfantasy!

Finaste budskapet från en bok du har läst?

"Ibland är människor vackra
Inte till det yttre
Inte i vad de säger
Helt enkelt i vad de är"

Jokern av Marcus Zusak


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0