sommarläsning!

Det är faktiskt sommarlov, och då orkar man inte riktigt sitta vid datorn.
Dock orkar man läsa, och här kommer ett tips på en bok man kan krypa upp och försjuka i under regniga sommardagar.

En oväntad semester
Av Marian Keyes

Rachel är en 27 årig Irlänska som för åtta år sedan flyttade till New York tillsammans med sin bästa kompis Brigit. Hon jobbar som receptionist på ett hotell och när hon är ledig festar hon. Hela hennes liv kretsar kring fester, killar, alkohol och droger. Droger låter kanske illa, men vadå? Alla snortar ju lite kola när de festar, right?
Och det är ju bara för att dämpa ångsten som kommer vid avtändningen som hon går runt med en burk Valium i fickan. Det förstår väl vem som helst?
Men när Rachel vaknar upp på sjukhuset och får veta att hon blivit magpumpad och alla tror att den lilla lappen där hon klottrat ner lite tankar mitt i drogruset, är ett självmordbrev blir hon skickad tillbaka hem till Irland. Där har pappa bokat en plats på Klostret, där missbrukare av alla slag får hjälp med sina problem. Men vadå missbrukare? Rachel? Nej, nej dem har missuppfattat alltihop! Men hennes familj envisas med att hon ska in där, och Rachel tycker sig ha läst någonstans att det ska vara ett lyxigt ställe med gym, spa och riktig lyx mat. Hon har också hört att det ska bo stjärnor där, hon kanske kan lära känna någon riktigt berömd! Ja hon kan väl gå med på att skickas in, det kan bli en skön semester.
Men det blir ju då inte riktigt som Rachel hade tänkt sig, och hennes vistelse på klostret blir ett känslosamt äventyr.

Detta var en bok jag blev tipsad om av min mamma. Dock visade det sig att jag själv hade den i bokhyllan tillsammans med en boktrave jag fått av min storasyster! Så kan det gå.

Marian Keyes skriver med en väldigt sarkastisk och rolig humor, som gör att boken blir lättsam och rolig! Jag var lite tveksam när jag började läsa den, men den var verkligen bra. Man lär sig mycket om det psykiska hos människor, vilket jag tycker är intressant.
 Rachel har också en pojkvän. Luke. Den snygge, sexige, snälla och underbara Luke, som i början av boken gör slut med henne för att han inte orkar med hennes drogmissbruk. Under berättelsens gång får vi sedan följa Rachel och Luke, och vara med om hur de träffades och blev kära. Författaren är också väldigt bra på att skriva kärleksscener och får den som läser att bli lika kär i Luke som Rachel.

Sammanfattningsvis är detta en rolig, kärleksfylld och intressant bok!RSS 2.0