Sista delen!

Nu har jag fått hem den!
Den sista delen i Scott Westerfiels framtidsserie om hur utseendefixeringen styr världen!

De rätta


Dock är jag lite rädd att den här boken ska göra mig besviken, så jag är lite rädd för att börja läsa den. Men jag måste ju! Kommer nog upp en recension inom kort!


Odjurens stad

Odjurens stad
av Isabel Allende

Ingen har en sådan farmor som 15 årige Alexander Cold. Som journalist på National Geographic är det inte mycket som skrämmer Kate Cold. Hon är en riktig hårding och behandlar sina barnbarn därefter.
När Alexanders mamma plötsligt blir allvarligt sjuk måste han åka till sin farmor i New York och bo där, och det är verkligen inget han har lust med. Dock är han så illa tvungen, men när han kommer fram till flygplatsen i New York är det ingen Kate som väntar. Det blir ett äventyr när han själv blir tvungen att ta sig till hennes lägenhet, och han är inte på bra humör när han väl kommer fram utan ryggsäck och plånbok!
Men det äventyret är ingenting jämfört med det hans farmor har planerat. In i amazonskogen bär det av, i sökandet på ett stort mytomspunnet djur som som sägs ska leva kvar där. Men allt blir inte rikigt som tänkt. Alexander och hans nya vän Nadia kommer några skurkar på spåren. Tillsammans får de följa med en okänd indianstam in i djungeln, och Alexander får se och lära sig saker han aldrig skulle kunna drömma om. Han lär sig bland annat,  att man inte behöver kunna tala ett språk för att förstå, om man lyssnar med hjärtat.

Den första recensionen på bloggen (alltså allra längst bak) är uppföljaren till den här boken, Den gyllene drakens rike heter den. Dock läste jag den först och det gick precis lika bra, men jag rekomenderar ändå att läsa denna bok först eftersom det kan finnas vissa saker man förstår bättre då.

Först hade jag lite svårt att komma in i boken, den var lite seg. Men när jag väl kom in i den, och det började hända saker var den riktigt bra!
Jag har alltid varit intresserad av indianer, och man får lära sig mycket om dem här. Om människors fördomar mot indianderna som gjort att de nästan har försvunnit, och all den kunskap som gått förlorad med dem. De kan göra så mycket som jag tror att alla människor skulle kunna om vi bara trodde- och tränade vårat psyke tillräckligt! Jag tycker att det är faschinerande att läsa om, och tycker verkligen att ni ska läsa båda dessa böcker!
Jag för min del tycker nog att Den gyllene drakens rike är bättre, men det är jag.

Man lär sig mycket av båda böckerna, och Isabel Allende är en författare som skriver otroligt bra och beskrivande!


Äntligen!

Nu har jag fått internet i min lägenhet så nu ska jag bli duktig på att blogga, jag lovar.
Men jag vill gärna ha kommentarer och åsikter, man blir mer peppad att skriva då!


Bokcitat

När man läser hittar man ofta kloka och tänkbara ord och meningar. Jag älskar att skriva ner och citera dessa och tänkte att ni skulle få läsa några citat från några av mina favorit författare.


"Böcker måsta vara tunga, för att hela världen ryms i dem"


"Det känns bra att ha med sig sina böcker när man är på en främmande plats"

"Om du tar med dig en bok på en resa (.....) så händer nåt märkvärdigt: boken börjar samla dina minnen. Du behöver bara slå upp den sen och så är du åter på platsen där du läste i den. Redan med de första orden kommer alltihop tillbaka: bilderna, lukterna, glassen du åt när du läste...
Tro mig, böcker är som flugpapper. Minnen fastnar ingenstans så bra som på boksidor."


Dessa är från boken Bläckhjärta av Cornelia Funke. Det är citat om böcker som har fastnat i huvudet, för jag tycker att de är så bra!


Ibland är människor vackra.
Inte till det yttre.
Inte i vad de säger.
Helt enkelt i vad de är.


Detta citat hänger faktiskt på min vägg. Det är från Jokern skriven av Marcus Zuzak, en annan av mina favritförfattare. Har ni inte läst hans böcker måste ni göra det, Han skriver så otroligt vacker, spännande och bra. Han har en helt egen stil i sina böcker.

*Lite fakta*
Jag bär inte omkring på någon lie eller skära.
Och jag går bara klädd i svart kåpa eller huva
när det är kallt. Och jag har inte sådana där
kraniumliknande ansiktsdrag som ni verkar gilla
att förse mig med när ni har mig på distans.
Vill du veta hur jag verkligen ser ut?
Jag ska hjälpa dig. Gå och leta rätt
på en spegel medan jag fortsätter.


Detta är citat är också från en bok av Marcus Zusak, Boktjuven. Denna bok har jag recenserat på bloggen längre bak. Det är inte ofta jag gråter åt böcker.. men den är boken är otrolig!Kände ni igen citaten? :-) Har ni egna citat ni hittat i böcker? Kommentera och berätta! Jag är nyfiken!

Ful eller snygg?

För nästan ett år sedan lade jag ut en recension om Scott Westerfields bok "FUL", här hittar ni den.
Nu, långt efter, har jag också läst den andra boken "Ful eller snygg?".


Nu är hon här, äntligen! Det är ju det här hon alltid har velat. Tänk alla nätter hon suttit och blickat upp mot partytornen i snyggingstan och längtat till att fylla 16, och nu är hon här. 
Varför känns det då inte riktigt bra?

Tally har fått tillbaka sina två bästa kompisar Shay och Peris, hon är snygg, får festa hela nätterna och är snart medlem i ett av de coolaste gängen i snyggingstan, allt är perfekt! Men det är något som får henne att tänka tillbaka på tiden i smoke. En känsla, som gör att hon inte riktigt kan glädjas fullt ut av allt runt omkring henne.
En kväll tar sig en fuling in på deras maskeradfest. Det är Croy, en av Tallys gamla vänner, och han har med sig en sak till henne.
Vad är det Tally har glömt efter operationen? Vad är den fula hemligheten bakom ett perfekt yttre?

Det tog ett tag, som sagt, innan jag läste den andra delen. Det har kommit så många böcker mellan. Men jag tyckte att det var en bra bok. Inte riktigt lika bra som den första, men bra. Skön att bara lägga sig och slappna av med. Spännande, rolig och faschinerande.
 Detta är en framtidsroman. Människorna har lärt sig att ta hand om jorden och miljön efter ett stort kaos där många människor dog. Det finns inga krig längre och all energi tar de från naturen. Det är en intressant bok, och man börjar jämföra med hur de har det och hur vi lever nu. Det finns många saker vi skulle kunna förbättra oss på men också saker som de låtit gå över styr.

Men det är en bra bokserie som väcker tankar! :)

Djävulens fotspår

Förra veckan gick jag till skolbiblioteket och kände att jag behövde något nytt att läsa. Jag var lite depp och lite nere över livet i allmänhet, och ni vet hur skönt det är att ha en bok att trösta sig med?
Jag lånade i alla fall två stycken och jag tänkte berätta om:

Djävulens fotspår
av E.E. Richardson

Den här boken blev jag tipsad om av en kompis till mig som jobbar som bibliotikarie. Det var längesedan, men jag har inte kommit mig för att läsa den förän nu.
Detta är en skräckroman för barn och unga. Jag var lite skeptisk till att börja läsa den eftersom jag är ganska lättskrämd, men när jag väl öppnade den gick det inte att sluta!

Ett i eld, två i blod, tre i storm och fyra i flod...
Så börjar ramsan som alla barn säger på skolgården, som alla kan. Ramsan som berättar hur du ska dö.
Ingen vet riktigt var den kommer ifrån eller vem som började med den. Någonstans ute i Redford skogen ska de finnas, djävulens tretton fotspår "tretton steg till Mörkermannens dörr, ingenting blir mer som förr".

Men det är ju bara en skröna, inte på riktigt, eller hur?

Bryan vet att det inte bara är en skröna. När han var 8 år hittade han och hans två år äldre bror Adam fotspåren. Bryan såg mörkermannen, och han tog Adam. Fem år senare får Bryan veta att Adam inte är den förste som försvunnit...


Let's go!

Nu har jag gjort om bloggen lite, vad tycks?
Jag tänkte i morse att jag fick lov att göra något åt den, och jag vill inte ta bort den, för jag älskar att skriva om böcker jag tar mig bara aldrig tid.
Hade en tanke på att skapa en ny, men tyckte sedan att det var onödigt så NU KÖR VI!
kramar Linnéa

RSS 2.0