Odjurens stad

Odjurens stad
av Isabel Allende

Ingen har en sådan farmor som 15 årige Alexander Cold. Som journalist på National Geographic är det inte mycket som skrämmer Kate Cold. Hon är en riktig hårding och behandlar sina barnbarn därefter.
När Alexanders mamma plötsligt blir allvarligt sjuk måste han åka till sin farmor i New York och bo där, och det är verkligen inget han har lust med. Dock är han så illa tvungen, men när han kommer fram till flygplatsen i New York är det ingen Kate som väntar. Det blir ett äventyr när han själv blir tvungen att ta sig till hennes lägenhet, och han är inte på bra humör när han väl kommer fram utan ryggsäck och plånbok!
Men det äventyret är ingenting jämfört med det hans farmor har planerat. In i amazonskogen bär det av, i sökandet på ett stort mytomspunnet djur som som sägs ska leva kvar där. Men allt blir inte rikigt som tänkt. Alexander och hans nya vän Nadia kommer några skurkar på spåren. Tillsammans får de följa med en okänd indianstam in i djungeln, och Alexander får se och lära sig saker han aldrig skulle kunna drömma om. Han lär sig bland annat,  att man inte behöver kunna tala ett språk för att förstå, om man lyssnar med hjärtat.

Den första recensionen på bloggen (alltså allra längst bak) är uppföljaren till den här boken, Den gyllene drakens rike heter den. Dock läste jag den först och det gick precis lika bra, men jag rekomenderar ändå att läsa denna bok först eftersom det kan finnas vissa saker man förstår bättre då.

Först hade jag lite svårt att komma in i boken, den var lite seg. Men när jag väl kom in i den, och det började hända saker var den riktigt bra!
Jag har alltid varit intresserad av indianer, och man får lära sig mycket om dem här. Om människors fördomar mot indianderna som gjort att de nästan har försvunnit, och all den kunskap som gått förlorad med dem. De kan göra så mycket som jag tror att alla människor skulle kunna om vi bara trodde- och tränade vårat psyke tillräckligt! Jag tycker att det är faschinerande att läsa om, och tycker verkligen att ni ska läsa båda dessa böcker!
Jag för min del tycker nog att Den gyllene drakens rike är bättre, men det är jag.

Man lär sig mycket av båda böckerna, och Isabel Allende är en författare som skriver otroligt bra och beskrivande!


Kommentarer
Postat av: Anna

Den här lät intressant! Tack för tipset.

2011-04-04 @ 20:02:12
URL: http://www.annasbokhylla.se
Postat av: Chamilla M

Har hela serien och läst dem två gånger! Love them, love them, LOVE THEM!! Texten är minst lika förtrollande som utsidan, om inte mer n_n

2012-01-04 @ 11:29:44
URL: http://lassugen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0