Here we go again!

Okej nu har jag fått till internet och kommit igång med läslusten så nu kör jag igång med bloggandet igen!
Lite glada blev ni?

Idag gick jag för första gången in på stadsbiblioteket i Göteborg. Jag har ju inte haft något lånekort så tyckte att det var dags att skaffa det nu, plus att jag behövde en bok till skolan.
För mig som kommer från en liten by, där bliblioteket har en våning och en liten läktare, var stadsbiblioteket med dess 6 våningar plus källarplan enormt! Det var lite förvirrande, men väldigt fint, och jag känner att jag kommer dit och springa mycket nu!
På källarplanen hittade jag mina älskade fantasyböcker, och valde en jag ska läsa på engelskan.
Det blev The Bartimaeus Trilogy första boken som heter The Amulet of Samarkand skriven av Jonathan Stroud. Jag har börjat läsa andra eller tredje boken förut och då visste jag inte att det var en serie, så jag förstod inte så mycket utan gav upp den . Men nu hittade jag ju första boken så let's try again!
Har bara hunnit med de 3 kaptilerna som jag läste på bussen hem, så ni får en recension när den är färdigläst!Sen tänkte jag också att jag skulle låna mig något på svenska att läsa vid sidan om. Dock hade jag ju redan Trollkarlen från övärlden hemma som jag knappt börjat på, men jag kunde inte riktigt låta bli att titta lite ändå!
Så när jag sitter där och tittar kommer en bibliotekarie fram till mig:

Han: Letar du efter något bra att läsa?
Jag: Nja, jag tittar mest!
Han: Då måste jag fråga, har du läst den här? (pekar på krigarhjärta av Henrik Larsson)
Jag: Oja! Jag älskar den!
Han: Jaha, har du läst den här då? (pekar på Sagan om klanen Otori av Lian Hern)
Jag: Ja!
Han: jaha.. men dom här tycker jag också är väldigt bra! (pekar på vargbröder av Michelle Paver)
Jag: jo dom har jag också läst!

Då började han skratta och på det följde ett ivrigt och långt samtal om både böcker och rollspel, väldigt roligt!
Han ropade också till sig en annan av bibliotekarierna som också var jättetrevlig! Hon fick adressen till min blogg, och uppmuntrade mig till att börja blogga igen! Väldigt roligt som sagt!
Fick också med mig den tredje delen i twilight serien av Stephanie Meyer hem. Bestämde mig för ett tag sen att jag kulle läsa om serien, eftersom att jag älskade böckerna innan filmerna - som fått mig att ogilla twilight- kom.
Vad tycker ni? Tycker ni om twilight? Både böcker och filmer? Berätta!

Det kommer lite recensioner snart också :)
Blir som vanligt väldigt glad om ni kommenerar, det uppmuntrar till mer skrivande och jag svarar nästan alltid!
kramar :)Kommentarer
Postat av: Bokflickorna - Annie

Svar: Alla tycker ju olika och upplever saker olika, så jag kan inte svara hur du kommer uppleva boken, men jag upplevde inte "Caipirinha med Döden" sorglig... Mer tankeväckande och annorlunda. Den handlar givetvis ganska mycket om döden, men jag tycker att den känns mer rak på sak än sorglig. Det är svårt att förklara.

2011-11-08 @ 21:21:21
URL: http://bokflickorna.blogspot.com
Postat av: Chamilla M

Så glad jag blir över att du ska börja blogga igen! SOM jag gått och LÄNGTAT efter att du skulle komma igång igen. Varje gång jag varit inne på nätet och min egna blogg har jag kollat in din!Twilight är mycket bättre som bok är film, tycker jag. Jag tycker att han som spelar Edward (kommer aldrig ihåg deras riktiga namn :S...) förstör filmerna, för han är INTE snygg som vampyr och passar inte till den rollen tycker jag. Jack där imot passar perfekt till sin roll n_nDe tre bok tipsen han, bibliotekarien, gav dig har jag också läst! Jag har vargbröder hemma, någonstans bland mina flyttlådor, men inte alla i serien dock. Trollkarlen från Övärlden saknar jag bara en. Just under den perioden tappade jag suget på fantasy och slutade läsa ett tag. Därför blev den inte köpt eller läst. Får kanske ta tag i det?Vad tycker du om VA- och House of night- serien? Har du läst någon av dem? Jag har börjat på båda, men bara köpt de två första i VA (Vampire Acadomy) serien.Som sagt, välkommen tillbaka till böckernas värld och oss som älskar att berätta om dem n_n

Kram Chammy

2011-11-08 @ 22:19:26
URL: http://lassugen.blogg.se/
Postat av: Amelie

Välkommen tillbaka!

Jag läste Twilight precis när film ett hade kommit ut. Jag var dock bara 13 och kunde inte komma in på filmen, så provade böckerna istället. Blev helt fäst och älskade dem. Men när jag sedan läst ut Så länge vi båda andas, som kom senare samma år, så blev det ju otrolig hysteri här i Sverige och då när jag hörde tjatet om det hela tiden så var det som att handlingen kändes allt sämre och sämre.

Nu tycker jag fortfarande att de är bra, men måste nog kalla mig lite av ett ex-fan av Twilight. Ser däremot fram emot att få se Breaking Dawn part 1 nu snart :)

2011-11-08 @ 22:47:22
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0