På posten

Kom precis hem efter mina två praktikveckor borta, och hittar ett stort kuvär med mitt namn på, liggandes på sängen.

Det jag alltid drömt om har hänt,
Jag har fått brev från HOGWARTS!

"Bokvargs bokblogg för hungriga bokslukare, Rektor: Elisabeth Bokvarg (innehavare av Bokvargsordern av första graden, storboksrecenserare, medlem i Elins bokklubb).

Kära Ms Siitari,
Jag har nöjet att meddela er att ni har tilldelats en bok av Bokvarg-bloggen för hungriga bokslukare,
Härmed bifogas en lista på den bok ni behöver.
Rör mig inte!
Boken börjar på sida 1. Vi förväntar oss er mailuggla senast 31 juli.

Er tillgivna, Elisabeth Bokvarg
"

Tack så fruktansvärt mycket Elisabeth! Som en trogen Harry Potter nörd blev jag överlycklig!
För att ni ska förstå så var jag med i en tävling på Elisabeths blogg Bokvarg och jag vann boken Rör mig inte! av Tahreh Mafi. Det ska bli jättespännande att börja läsa den, och det kommer upp en recension så snart som möjligt!
Jag minns inte varför jag älskar dig

Jag minns inte varför jag älskar dig
Gabrielle Zevin

Tänk er att ni glömde, glömde allt som hänt er de senaste fyra åren. Era föräldrars skilsmässa, eran bästa vän, eran pojkvän och era fritidsintressen.
Så börjar Naomis nya liv. Eller egentligen börjar det med ett fall nerför trappan i skolan, och uppvaknande på ett sjukhus.
En kille som heter Will säger att han är hennes bästa vän och att han vet allting om henne. Tydligen har hon en pojkvän som heter Ace och är jätteduktig på tennis, hon själv spelar tydligen också tennis.
Och James. Den snygga killen som fanns där bredvid henne när hon vaknade upp, honom känner hon egentligen inte. Han som hade velat kyssa henne..
Så börjar Naomi trassla upp nätet som är hennes liv, och upptäcker nya sidor hos sig själv. Är hon verkligen kär i Ace? Är alla de hemska ryktena sanna om James?
Och vad ska Will säga när hon berättar att hon inte vill fortsätta med årsboken, det de båda älskat och lagt ner sin själ i?

Denna bok hittade jag i min kompis bokhylla när jag var några mil ifrån min egen, och jag läste ut den snabbt.
Det är inte den bästa ungdomsbok jag läst, men den var bra. Den visar att ibland behöver man någonting som får en att få lite perspektiv på sitt liv så att man kan förändras. Det är också ett spännande ämne, att hon tappar sitt minne fyra år tillbaka. Det är häftigt att läsa om hur det känns för henne, och man börjar fundera på hur man skulle reagera själv.
Det var en bra sträckläsnings bok när man ligger och behöver ha något att läsa innan man ska sova.
Enkel, utan så mycket spänning och med en skapligt bra historia.Fantasylista

Jag har inte varit så aktiv här på bloggen av den anledningen att jag förtillfället är på praktik, och för att jag håller på med min älskade Patrick Rothfuss serie (läste ut den andra delen nyss!). Har också läst igenom Twilightserien ännu en gång, eftersom att det var så längesen, jag har blivit lite smittad av filmerna och alltså börjat tycka illa om serien jag älskade. Men nu känns det bättre, och jag börjar få ur filmen ur mitt huvud! Thank god. Men jag tycker inte att det är så kul att blogga om böcker som man läser om, eller serier som man skrivit om innan, förstår ni?

Tänkte att jag skulle göra en lista över de bästa fantasyböckerna som finns på svenska (eftersom jag är en riktigt fantasynörd). Dock älskar jag dystopier också så det kommer några såndana med på listan.
Jag skriver dem efter hand jag kommer på dem, så den första behöver inte vara bäst. Jag skriver inte heller namnet på själva boken om det inte är en fristående, utan jag skriver namnet på serien. Hittar ni någon som verkar intressant så tveka inte att fråga mig om den!

*Berättelsen om kungadråparen
- Patrick Rotfuss (serie)
*Harry Potter - JK. Rowling (serie)
*Arvtagaren - Christopher Paolini (serie)
*Bläcktrilogin - Cornelia Funke (serie)
*Hungerspelstrilogin - Suzanne Collins (serie, dystopi)
*Drakryttaren - Cornelia Funke (fristående)
*Oönskad - Gemma Malley (finns tydligen som serie men jag har bara läst denna första boken,dystopi)
*Sagan om härskarringen - J.R.R. Tolkien (serie)
*Övärlden - Urula K. LeGuin (serie)
*Häxtävlingen - Eva Ibbotson (fristående, läsläsläs!)
*Ismarkens krona och Klinga av Eld - Stuart Hill (serie på två delar, serien har inget namn och båda böckerna är otroligt bra så jag tar men båda!)
*The Twilight saga - Stephanie Meyer (Serie, dock tog jag seriens namn på engelska)
*Nattens Hus eller House of Night- PC. Cast och Kristin Cast (serie)
*En Partholon- roman - P.C Cast (undebar serie)
*Berättelsen om blodet - Anders Björkelid (serie)
*Jannike Faltin - Mårten Sandén (serie - den femte syster, det viskande barnet, de dödas imperium)
*Dracula - Bram Stoker (fristående)
*Parasit - Scott Westerfield (fristående, dystopi)

Enjoy!


Mitt bokomslag!

Berättade ju för en tid sen att vi gjorde bokomslag till Boktjuven av Marcus Zusak i skolan, här får ni se hur mitt blev!
Min lärare hade dock inte läst boken, vilket jag tyckte var väldigt konstigt då hon ger oss i uppgift att göra ett omslag, men men. Vad tycker ni? Döden på framsidan är min kompis i min huvtröja, haha!


Mitt omslag


Originalet


Del två

Nu har En vis mans fruktan del två av Patrick Rothfuss hamnat i mina händer, och jag kan inte bärga mig tills jag kan börja läsa! Och ja, jag tjatar verkligen sönder om de här böckerna, men ni får leva med det.
Böckerna är av genren fantasy, men ändå väldigt verklighetstrogna på något sätt.
De är roliga, otroligt spännande och väldigt, väldigt medryckande! Har jag väl börjat läsa så lägger jag den inte ifrån mig. Skulle jag välja en bokserie att ta med mig till en öde ö, skulle det utan tvekan bli Harry Potter eller denna..


Dålig bloggare, ge mig tips!

Hej!
Jag är väldigt ledsen att jag är en sådan dålig bloggare för tillfället. Jag kan berätta varför.
Jag är ju en riktigt fantasynörd, och när det gäller den genren finns det inte så många fristående böcker, som de flesta säkert vet. Och för tillfället håller jag mest på att läsa fortsättningen på alla serier jag håller på med, och det kanske inte är så roligt om jag berättar vad som händer i varje bok för då spoilar man ju för de som ännu inte kommit till den boken. Get my point?
Som igår läste jag ut "Uppvaknandet" som måste vara den 7:de eller 8:de delen i House of Night serien, sen ska jag fortsätta med mina älskade Patrick Rothfuss böcker som jag har lovprisat här så många gånger (på riktigt, ni som läser min blogg och vill fortsätta med det, LÄS BÖCKERNA jag portar er annars! ... okej kanske inte men nästan!).
Så jag känner att jag inte har så mycket böcker att blogga om :(, men jag kommer igen!

Vill ni att jag skriver en recension på Dracula?
Den klassiska boken av Bram Stoker. Början på vampyreran. Är ni nyfikna och skulle vilja veta vad den handlar om?


Det är i allafall väldigt roligt att se att det är så många som följer mig! Det värmer verkligen!
Har ni något speciellt ni vill att jag ska blogga om, något som är kul att läsa? Berätta!

puss och kram :)


RSS 2.0