Jag minns inte varför jag älskar dig

Jag minns inte varför jag älskar dig
Gabrielle Zevin

Tänk er att ni glömde, glömde allt som hänt er de senaste fyra åren. Era föräldrars skilsmässa, eran bästa vän, eran pojkvän och era fritidsintressen.
Så börjar Naomis nya liv. Eller egentligen börjar det med ett fall nerför trappan i skolan, och uppvaknande på ett sjukhus.
En kille som heter Will säger att han är hennes bästa vän och att han vet allting om henne. Tydligen har hon en pojkvän som heter Ace och är jätteduktig på tennis, hon själv spelar tydligen också tennis.
Och James. Den snygga killen som fanns där bredvid henne när hon vaknade upp, honom känner hon egentligen inte. Han som hade velat kyssa henne..
Så börjar Naomi trassla upp nätet som är hennes liv, och upptäcker nya sidor hos sig själv. Är hon verkligen kär i Ace? Är alla de hemska ryktena sanna om James?
Och vad ska Will säga när hon berättar att hon inte vill fortsätta med årsboken, det de båda älskat och lagt ner sin själ i?

Denna bok hittade jag i min kompis bokhylla när jag var några mil ifrån min egen, och jag läste ut den snabbt.
Det är inte den bästa ungdomsbok jag läst, men den var bra. Den visar att ibland behöver man någonting som får en att få lite perspektiv på sitt liv så att man kan förändras. Det är också ett spännande ämne, att hon tappar sitt minne fyra år tillbaka. Det är häftigt att läsa om hur det känns för henne, och man börjar fundera på hur man skulle reagera själv.
Det var en bra sträckläsnings bok när man ligger och behöver ha något att läsa innan man ska sova.
Enkel, utan så mycket spänning och med en skapligt bra historia.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0