En klassiker

På engelskan nu har vi börjat att arbeta med de olika litterära klassikerna. Jag har valt, som den fantasynörd jag är, att läsa Dracula av Bram Stoker.

Boken är skriven i dagbok- och brevform. Jag har inte hunnit så långt än eftersom jag läser betydligt mycket långsammre på engelska, men jag har börjat komma in i det och det går snabbare.
Jag tror att ni redan vet mycket om Dracula, men en recension kommer när jag läst klart den. Hittils är den väldigt bra och det ligger en kuslig känsla över den när man läser som jag tycker om.

Boken har blivit en klassiker eftersom det var den som startade vampyrgenren. Det fanns böcker om vampyrer innan denna men detta var början på våra moderna vampyrer. De som inte syns i speglar, inte tål krucifix och så vidare. Vad vore twilight om den här boken inte utkommit? Förmodligen ingenting.
Bram Stoker blev inspirerad till att skriva Dracula av en furste i Transylvanien som han hörde berättas om. Han drömde sedan mardrömmar om denne med innehåll av blod och fladdermöss, och när han vaknade bestämde han sig för att skriva en bok om sina fantasier.

Boken har kommir ut i olika översättningar och olika "kläder". Den har också gjorts om till många olika filmer.
Här ser ni några av omslagen boken har och har haft under åren.
Kommentarer
Postat av: Chamilla M

Tjena!

Nu har jag fått svar från BabaJaga, bibliotekarien, och lagt ut det på bloggen. Gå och kolla vet jag! n_~

2012-02-08 @ 23:20:47
URL: http://lassugen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0