Arvtagaren - den sista delen i berättelsen om drakryttaren Eragon

Titel: Arvtagaren
Författare: Christopher Paolini
Serie: Eragon serien, del 4.
Förlag: Bonnier Carlsen

Eragon och Saphira har, tillsammans med Varden, börjat att inta de städer som utgör Imperiet. Roran och de andra byborna från Carvahall är också med, och Roran är nu högt värderad hos Vardens ledare Nasuada för sin fantasifullhet och sin talang i att kunna leda krigare till seger.
Det går bra för dem tills de kommer till staden Dras Leona där Eragons halvbror Murtagh och hans drake Törne väntar på stadsmuren. De är starkare än Eragon och Saphira eftersom de har Galbatroix och hans eldúnari i ryggen som ger dem styrka. Hur ska de klara det? Och om de lyckas ta sig till huvudstaden Urubean, hur ska de göra för att döda Galbatroix, den största besvärjaren genom tiderna? Kan varkatten Solenbum hjälpa dem? Eragon drar sig till minnes vad han sagt första gången de möttes, ett par meningar som skulle att komma hjälpa honom när inget hopp fanns kvar. En brådskande resa tar sin början för Eragon och Saphira till drakryttarnas ö där nu allt ligger i ruiner och hemska varelser bor. Där kanske svaret och hjälpen på deras farhågor finns.
Det återstår att se...Jag visste inte att denna boken hade kommit ut förän jag hittade den i en bokhandel och blev helt salig!
Så länge jag har längtat och önskat att den skulle komma ut, någon mer med mig?
Så, i allafall, när jag hittade den skickade jag genast ett sms till min mamma och sa att den låg väldigt högt upp på min önskelista! Dock hade jag inga större förhoppningar om att få den, eftersom det var bara några dagar kvar till Julafton, men önska kan man ju alltid! Så på julafton så fick jag den (!!) och har sedan läst och läst och läst.

Jag tyckte den var riktigt, riktigt bra! Det finns många som inte gillar dessa böcker eftersom de tycker att Christopher Paolini tagit för mycket, alltså härmat, bland annat tolkien. Ja visst, det kan jag också märka, men detta är en helt annan historia. En gripande, välarbetad och spännande berättelse om drakar och deras ryttare som jag faktiskt inte hört om någon annanstans!
Så har ni inte läst böckerna tycker jag verkligen att ni ska göra det!
Sen måste jag ju bara säga att det är otroligt beundransvärt att han började skriva dessa böcker när han var 15 år gammal!
Ja, nej.. bara läs den!Kommentarer
Postat av: Chamilla M

Tjenare!

Jag är av samma tycke som du. De är SVIN BRA!! Jag tycker inte att de är som Tolkins! Han drog ut på sina historier med tio sidor om hur maten såg ut eller hur man dansade en dans, så nä! Eragon serien skiljer sig väldigt mycket från den! Det är pga drakarna i serien som gör att jag älskar den. Jag är ett stort fan av drakar och läser det mesta som jag kommer över om dessa magiska djur. Dok är jag lite ledsen att säga att jag bara läst till tvåan. Jag vill äga serien och inte låna den så därför väntar jag lite till. Jag vill liksom kunna "suga länge på karamellen" när jag läser den och riktigt njuta. n_n

2012-01-20 @ 12:40:51
URL: http://lassugen.blogg.se/
Postat av: Fotograf Annie

Det var verkligen en efterlängtad bok av många :)

2012-01-24 @ 19:07:21
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0