Förbundsbryterskan

Förbundsbryterskan 
av Anders Björkelid
 
Sunia och Wulf måste bryta förbundet, det är den order de fått. För att göra det måste de uppsöka Nolafolket i sommarlandet men vägen dit är lång och farlig. Till vägvisare har de Grytak av nolafolket. Grytak är en pojke som inget minns från sitt tidigare liv. Han har ett band med underjorden och de väsen som lever där, och någonting följer honom och tar honom ibland i besittning. Detta vet dock inte Sunia och Wulf om när de följer honom. 
Efter många strapatser tar de sig fram till Nolafolket och får där veta att de måste dö och ta sig ner i underjorden för att kunna bryta förbundet. Kommer de klara det? 
 

Detta är den tredje boken i Berättelsen om blodet. Den första heter Ondvinter och den andra heter Eldbärare. 
Detta är en väldigt mörk berättelse om de två tvillingarna Wulf och Sunia som förlorat allt här i världen utom varandra. Eftersom jag pratat med Anders Björkelid och han har berättat för mig om boken, så vet jag att han verkligen har jobbat med att få boken originell och det har han verkligen lyckats med. Det är gamla folksagor och myter som jag aldrig har hört talas om, väsen jag inte läst om i några andra böcker och en helt ny skildring av underjorden och dödsriket. Stundtals kan boken vara väldigt förvirrande, och jag förstår verkligen inte var han får allt ifrån. Detta är en väldigt djup bok, och ingen du sträckläser på några timmar. Men berättelsen är spännande och vacker, och en otroligt bra fantasybok! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0