Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Av Sarah Olsson
 
Olivia och John, John och Olivia. Det är så det har varit och så det alltid ska vara, eller?
Plötsligt vill han inte mer, han vill inte ha henne längre. Har hon gjort något fel?
 
Efter tre år av vad alla har kallat det perfekta förhållandet, så tar det plötsligt slut. John vill inte vara tillsammans med Olivia mer. Hon är för ung och han säger att "det inte funkar".
Olivia är däremot fortfarande superkär i John, och vill inget hellre än att få tillbaka honom. Hon hamnar i det välkända mörkret som kommer av ett krossat hjärta. Hon vet inte vad hon ska göra eller vart hon ska ta vägen.
Som tur var finns de bästa vännerna Emma och Tor där som stöd. Emma drar igång “Operation- få-John-tillbaka” som i kodord blir "Operation fågelbajs".
Men vid sidan av detta börjar Olivia träffa andra killar. Det bara blir så, och hon tänker inte lika mycket på John då, så varför inte fortsätta? Jo för folk börjar prata.
Genom att försöka tycka att hon är kär i killarna försöker hon rättfärdiga sitt nya beteende. Men att vara kär i en ny kille varje vecka är svårt. Men måste man egentligen vara kär för att få vara med killarna? Kan man inte bara göra som Danijel säger och skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?
____________________________________________________________________________
 
För några dagar drog jag mig tillbaka till de romantiska ungdomsromanernas fantastiska värld, där jag var fastbänkad för några år sedan. Jag har inte alls läst så mycket i den här stilen på sistonde men jag kände verkligen för det den här gången.
 
Denna bok hade jag hört väldigt mycket bra om, och alla recensioner hyllade den till skyarna. Jag älskar även namnet på boken då det är annorlunda och verkligen fångar intresset.
Författaren skriver väldigt bra, och man är fast när man väl börjat läsa! Dock är en av mina absoluta favoritförfattare Katarina von Bredow, och även om boken gick i hennes anda, så kan ingenting vara lika bra som hennes böcker för mig.
 
Men det är en väldigt bra berättelse som jag tror att väldigt många unga kan känna igen sig i.
I dagens samhälle tycker människor väldigt mycket, hela tiden och om allt. Det är hela tiden en väldig press på hur man ska vara och bete sig, och följer man inte de oskrivna reglerna så börjar det viskas, pratas och framförallt tyckas.
Tänk om vi bara kunde låta saker vara någon gång? Låt den människan göra det den gör, även om du tycker att det är konstigt, den mår bra av det! Som min mamma sa när jag var liten och det var någon på dagis som jag inte tyckte om: Man får tycka precis vad man vill Linnéa, det kan ingen hindra dig ifrån. Men man måste inte säga allt man tycker!
Det har verkligen fastnat, och jag tänker ofta på det. Även om den personen gör något jag tycker är konstigt så behöver jag inte gå och säga det till personen. Eller ännu värre säga det bakom ryggen på den människan. Rör det inte mig kan jag hålla mitt tyckande för mig själv och bara let it be. Den personen har kanske en väldigt bra orsak till att göra det den gör, jag som bara råkar se det kan ju aldrig ha hela bilden framför mig. 
 
Så för att återgå till boken var detta ett viktigt ämne som togs upp. Andra saker var tillexempel olika sätt att se på livet och tillvaron, en sak som många tonåringar funderar över, tror jag, mer eller mindre.
 
"Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?"
En mening som fastnade, är det så tycker ni?
 
Jag skulle kunna filosofera länge över denna boken, men då skulle ni nog snart tappa intresset så jag stannar här. Men det är en bok som väcker tankar och kanske diskussioner. Väldigt läsvärd!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Mjöh, vill bara inflika att bilden på boken är suddig eller så är min dator knäpp... ;0

Mjumi, jag är faktiskt intresserad av miljön men den här boken var otroligt tråkig och ingen jag direkt rekommenderar.
Kollade in bloggen och det var typ ett haaalvåååår sedan hon skrev :0

Har förresten aldrig hört talas om boken men ska checkas upp! :D

Vad har du för favoritlåt just nu? (Plötsligt fråga appeared) :D

Svar: Jag vet, tog en för liten bild från google och drog i den och orkade inte ändra :/
Jaha ja jag såg bara att hon hade en blogg :o

Favorit låt!? oj... musiken är en stoooooor del av mitt liv så jag lyssnar MYCKET och det där var en väldigt svår fråga x) men vi kan väl ta Little lion man - mumford and sons eftersom den spelas lite på repeat för tillfället!
Linnéa

2012-07-16 @ 23:09:44
URL: http://bokvarg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0