Slutet på en serie

Nu har jag läst den sista boken i Vampire Academy - serien, och jag måste verkligen säga att jag älskade den. 
Trots att vampyrer är uttjatade, trots att den är så lik House of Night - serien, så ja jag älskade den. 
Det är inga svåra böcker, de är lätta, underhållande sträckläsningsböcker, vilket enligt mig är bland det bästa som finns. Visst att man kanske inte lär sig så mycket eller blir så mycket mer allmänbildad av att läsa dem, men jag orkar inte bry mig. Ibland är det roligt att läsa något svårare, men inte när man bara vill ha roligt och sugas med! 
 
Det finns två slags vampyrer i världen, Moroi och Strigoi. Moroivampyrer kan vara ute i solljus men det tar väldigt mycket på deras krafter. De är smala, bleka och slanka och måste ha blod för att överleva. Detta får de dock inte genom att döda, utan genom mänskliga donatorer. Alla Moroi har också en speciell magisk talang, bundet till ett av de fem elementen. 
Strigoi är de odöda vampyrerna. De tål inte solljus och livnär sig på blod. De kan inte se någon skönhet i världen utan bara ondska, makt och död. Dessa är ute efter Moroi eftersom deras blod sägs vara extra gott. Det finns inte så många Moroi kvar i världen så för att skydda dem finns Damphirerna. Damphirer är hälften människa och hälften vampyr. De har en människas kurviga och lite större kroppsbyggnad,kan vistas i solen, och äter vanlig mat, samtidigt som de har vampyrernas överlägsna styrka och snabbhet. Detta gör de till utmärkta livvakter, eller som de kallas - beskyddare. 
Alla vampyrer går i skolan för att utbilda sig, och där går även Rose Hathaway och Vasilisa, Lissa, Dragomir. Rose är en Damphir och Lissa är en Moroi prinsessa och den sista i sin släkt. De är bästa vänner, och Rose tränar för att en dag kunna bli Lissas beskyddare. Men livet är inte lätt som man brukar säga. 
 
Det är mycket som vill splittra dem åt, och många ondskefulla krafter som vill åt Lissa, och vad ska man göra åt vad som ser ut att vara en omöjlig kärlek? 
Genom kärlek, vänskap, magi och mycket mer får vi följa dem genom dessa böcker som visar vampyrer på ett sätt jag aldrig läst förut. 
 
Jag satt här och skulle försöka skriva en sammanfattning över serien, vilket visade sig vara fruktansvärt svårt plus att jag har lite bråttom för jag måste hinna laga middag. Här är en länk till en annan sammanfattning jag hittade på nätet där ni får reda på lite mer fakta ni som är intresserade :-) den är dock på engelska. 
 
Den sista boken, den jag läst ut.
Yttersta offret 
av Richelle Mead
 
 
Jag ville också säga det att jag provar blogg.se 's nya svarssystem på kommentarerna så jag svarar här på min blogg i stället för att gå in på era :) Ni kan ju berätta om ni får svaren eller inte!

Kommentarer
Postat av: Lisso

Jag ser svaret! (kommer upp som en ikon på min blogg)
V.A är en riktigt bra serie! :-)

Svar: Jamen vad bra! Tack så mycket! Det är det verkligen, house of night också om du läst den? :-)

Ser att du bor i Älvdalen, och ändå känner jag inte igen dig ? :o
Linnéa

2012-07-22 @ 23:27:39
URL: http://lisso.blogg.se
Postat av: annelie / boklotus

Jag har inte varit så sugen på den här serien, men jag blev lite intresserad nu :p

Svar: Absolut värt ett försök!
Linnéa

2012-08-20 @ 21:12:11
URL: http://www.boklotus.se/bokblogg.htm

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0