Min förlorade oskuld

Min förlorade oskuld

Av Nicola Kraus

Ett telefonsamtal och hon är iväg.
Han är tillbaka. Efter alla dess år är han faktiskt tillbaka. Jake Shape. En av musikhistoriens nu störst lysande stjärnor- och Kates expojkvän- är tillbaka i sin barndomsstad.
Deras barndomstad. 
Han som för 11 år sedan bara spårlöst försvann och lämnade henne i tårar utan någon som helst förklaring, förutom alla de radiohits som spelas över hela landet och uteslutande handlar om Kate, är nu tillbaka.
I ruffisgt hår och hastigt påslitna kläder sitter Kate på planet för att en gång för alla konfrontera honom, men ingenting blir riktigt som hon har tänkt sig...

Detta mina damer och herrar, är verkligen inte den typ av böcker jag brukar läsa. Dock brukar jag vara och springa på second hand och titta på böcker för 15:-, och just den här dagen hade jag en lång bussresa framför mig så jag tänkte "varför inte?" .

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den är rolig, då författaren skriver med en sarkasm som jag älskar! Den var faktiskt bra och även tankeväckande då det finns en del djupare inslag som en alkoholiserad mamma, en deprimerad pappa och ouppklarade dispyter. Men i grund och botten är den inte så djup, utan en kärlekshistoria, bra att läsa om man ska på resa eller vill läsa något lite lättare.

Flickan från ovan

Flickan från ovan
av Alice Sebold

Susie är 14 år och tar en genväg hem från skolan.
Det är mörkt, det regnar och hon blir mördad.
Från himlen, hennes himmel, följer hon sedan livet hos dem hon älskar. Hon ser polisen lämna beskedet till hennes familj, ser hennes föräldrars liv rasa samman, hennes syskons kamp.
Från sin himmel ser Susie även mannen som tog hennes liv, och hon ser också alla andra som mist livet för hans lust. Åren går utan att de finner något spår av mördaren, vad hennes pappa tror sig veta är det ingen som lyssnar på eftersom inga bevis finns.

Susie får höra att hon borde gå vidare, men hon kan inte.
Hon är inte färdig än..

Denna boken fick jag låna av en vän när vi var på semester, och jag brukar vara lite tveksam till sådana här berättelser eftersom att jag är ganska känslig av mig, men jag tyckte verkligen, verkligen om den!
Den griper tag i läsaren så att det blir omöjligt att lägga undan boken. En spännande och rörande berättelse om människors kamp att klara av livet trots att det känns omöjligt, och om kraften i att hålla ihop och stötta dem man älskar. Den är mycket tankeväckande.

Den finns även som film för den som är nyfiken men inte känner för att läsa boken, men jag rekomenderar boken varmt!

RSS 2.0