Bibliotekspraktik

Hej! 
Nu har jag verkligen inte skrivit här på länge, och anledningarna till det är många som jag inte kan dra här :-). 
Men nu tänkte jag att jag sätter igång igen! 
Just nu är jag på praktik på Leksands bibliotek, och jag ska vara här i en månad. Jag har planer på att plugga vidare till bibliotekarie efter gymnasiet och jag känner mer och mer att detta verkligen är min grej! 
Igår fick jag lära mig om att klassificera böckerna, och vad alla signum (ni vet de där små bokstäverna som finns på ryggarna på biblioteksböcker tex. Hce) betyder och hur de ställs upp i hyllorna. Väldigt intressant! 
Jag mår också så bra när jag har böcker överallt runt omkring mig. Går tillexempel förbi herr Tolkien varje gång jag ska på toaletten eller hämta något i väskan, vilket resulterade i att jag började läsa Silmarillion som jag lovat mig själv att inte ge mig in på. 
Har också sprungit i bokmagasinet, varit på bokcirklar, ställt upp böcker, jobbat i disken, gett boktips... ja allt möjligt, och detta var bara min första vecka! Jag har lite böcker jag ska skriva om sedan också, så nu får ni hålla koll! 
/Linnéa 
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Låter riktigt kul! :)

Svar: Ja verkligen! :-)
Linnéa

2012-11-16 @ 16:06:05
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Chamilla Magnusson

Vilket underbart bibliotek ni har! Vårt hade behövt en ansiktslyftning men det är väl bara min åsikt antar jag...
De har en ganska mysig soffhörna dok! Med den riktigt gamla stilen, läder med stora indragna knappar i ryggen och sitsen.

Jag skulle också vilja jobba/praktisera som bibliotekarie men jag vet att det inte går, eftersom en vän till mig redan varit där och de kunde inte anställa henne. Knappt de kunde ha henne för praktik. Så tragiskt...
Men min brors flickvän kallar min lägenhet för "Det lilla biblioteket"och det är alltid roligt n_n

Svar: Ja jag har planer på att plugga vidare, fast inte direkt efter. Ska försöka jobba och resa lite först ^^Haha, åh. Ja jag vill att mitt framtida hus ska vara fyllt av bokhyllor!
Linnéa

2012-12-12 @ 22:00:24
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Chamilla / Nightrain

Mitt med n_~

2013-01-20 @ 18:37:02
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0