Länkar

Jag ville bara flika in i ett osynligt litet inlägg att jag har lagt till lite länkar längst nere på den här sidmenyn. Hade varit trevligt med lite klick på dem!

//Hanna

Äventyr på biblioteket!

Hej!
Efter skolan idag så gick jag in en sväng på biblioteket, dels för att knäppa kort till headern och såklart för att titta lite på böcker.

Jag hittade en av mina favorit barnböcker!
"Den lilla snöflickan" av Carolyn Croll är en rysk folk saga om en man och en kvinna som så gärna vill ha ett barn men de kan inte få något. Så skapar mannen en flicka i snö som genom en önskning från Kvinnan får liv.
Jag älskar illustrationerna och sagan är så vacker!
Till Headern plockade jag fram några bra böcker från Fantasy & kärleks hyllan!
bland de finns Ljudet av ditt hjärta - Stephenie Meyer, Narnia, häxan och Lejonet - C.S Lewis och många fler!
Känner ni igen någon?
-

Titta jag hittade också en micro mitt bland bokhyllorna! Och vilket fint namn den har sen!


Ja man kan alltså hitta mycket på ett bibliotek!
//Linnea


Regissörjobbet verkar inte lätt...

Okej, nu fick jag dåligt samvete av att bara låta Linnea slita med den här bloggen! Så nu, nu är det min tur tycker jag! Även om detta kanske inte är direkt relaterat till böcker så tyckte ajg att det var värt att ta upp.

Idag fick vi, tillsammans med skolan, gå till bion och titta på filmen "I taket lyser stjärnorna". Efteråt fick vi dessutom träffa regissören Lisa Siwe, vilket verkligen var roligt. Hon berättade mycket om hur man jobbar som regissör, och om hur det går till när man spelar in en film.
Det jag bl.a tyckte var intressant var när hon förklarade om det där tillfället då man märker att de i en film har hoppat över en scen som man verkligen tyckte om i boken. Till exempel hakade jag upp mig på en sak i Harry Potter och Halvblodsprinsen, i boken finns en väldigt mysig scen på julafton i Kråkboet, som jag verkligen tyckte om för att den var så mysig och lugn. Det var en del av boken som de i filmen totalt klippte bort, förutom små stycken som var viktiga för berättelsen. Detta var någonting jag inte kunde sluta irritera mig på, eftersom jag älskade scenen, men nu när Lisa så fint förklarat hur krångligt allt är, så kan jag förstå att de tog bort så mycket av julaftonen.
När man filmar har man ungefär trettio dagar på sig att filma hela filmen, resten av tiden går åt till manusskrivning, casting, klippning och en massa annat. I manuset måste man få allt att få plats på så kort tid som möjligt, mellan en och två timmar är bekvämast att se på. Sedan måste man ju anpassa så att man verkligen kan filma allt också.
Det blev mycket prat efter att alla hade gått, vi var väl en liten grupp som stannade kvar några extra minuter och pratade, men det var väldigt trevligt och lärorikt... Urs nu lät jag som en gammal lärare... Jaja, det var kul att få veta mer om hur allt går till! Och "I taket lyser stjärnorna" är verkligen rekommenderad av mig! Rolig och Sorglig film på samma gång, det måste vara svårt att få till. Boken av Johanna Thydell har jag tyvärr inte läst, och nu när jag sett filmen känner jag inte att jag skulle orka, eftersom jag har svårt att läsa en bok och verkligen leva mig in i den om jag redan vet var som kommer att hända. Men om man ska tro på Linnea så är den och "Det fattas en tärning" som också är en bok av Johanna Tydell underbara.
Men nu ska jag sluta babbla på!

//Hanna

Sen kan jag ju flika in lite credits till Linnea som gjort den nya, snygga headern! Nice!


Ungdomsförfattare och deras böcker

Jag tänkte göra en lista på mina favorit författare och lite av deras böcker.
Den som är högst upp behöver inte vara den bästa!

Stephenie meyer - Har skrivit de underbara Twilight böckerna, som är en blandning av kärlek och fantsy, och hon har nyss kommit med the host som jag tyvärr inte hunnit läsa än.
* Christoffer Paolini - Har skrivit fantasy serien om drakryttaren Eragon. Finns i tre delar: Eragon, Den älste och Brisingr.
*
J.K Rowling - Har skrivigt böckerna om Harry Potter.
Katarina von Bredow - Har skrivigt otroliga kärleksromaner som t.ex hur kär får man bli, Räcker det om jag älskar dig? och som om ingenting. Hon tar upp ämnen och problem som kan infalla när man är tonåring och hon skriver det på ett väldigt bra och fiffigt sätt, och får med saker som man själv aldrig tänker på. VERKLIGEN rekomenderad!
* Johanna Tydell - Har också skrivigt de känsloframkallande och underbara : Det fattas en tärning och i taket lyser stjärnorna som hade film premiär för inte så länge sedan.
*
Stuart Hill - Har skrivit Ismarkens krona och klinga av eld. Jag har bara läst dessa böcker av honom, och har alltså inte så bra "koll" men jag vet att Ismarkens krona var hans debutroman och det är en riktigt bra fantsy berättelse. (Klinga av eld är uppföljare)
* Roald Dahl - Har skrivit böcker som Matilda och mitt magiska finger. Jag har inte läst så mycket mer böcker av honom (även om jag borde göra det!) men han är verkligen en OTROLIG författare. Han kan beskriva ondska som ingen annan!
* Cornelia Funke - Har skrivit bläck trilogin - bläck hjärta, bläck magi och bläck död, Drakryttaren, Tjuvarnas herre och mycket mer! Bläck hjärta och tjuvarnas herre har nu blivit film, har dock bara sett tjuvarnas herre och det var en otroligt bra film! Hon skriver Fantasy, och det riktigt bra. Hon är underbar på att beskriva och använda vackra ord.


Det var några av mina favorit författare! Kommer förmodligen komma fler såsmoning om, men detta var dem jag kom på nu :) .

//Linnéa


RSS 2.0