Ful eller snygg?

För nästan ett år sedan lade jag ut en recension om Scott Westerfields bok "FUL", här hittar ni den.
Nu, långt efter, har jag också läst den andra boken "Ful eller snygg?".


Nu är hon här, äntligen! Det är ju det här hon alltid har velat. Tänk alla nätter hon suttit och blickat upp mot partytornen i snyggingstan och längtat till att fylla 16, och nu är hon här. 
Varför känns det då inte riktigt bra?

Tally har fått tillbaka sina två bästa kompisar Shay och Peris, hon är snygg, får festa hela nätterna och är snart medlem i ett av de coolaste gängen i snyggingstan, allt är perfekt! Men det är något som får henne att tänka tillbaka på tiden i smoke. En känsla, som gör att hon inte riktigt kan glädjas fullt ut av allt runt omkring henne.
En kväll tar sig en fuling in på deras maskeradfest. Det är Croy, en av Tallys gamla vänner, och han har med sig en sak till henne.
Vad är det Tally har glömt efter operationen? Vad är den fula hemligheten bakom ett perfekt yttre?

Det tog ett tag, som sagt, innan jag läste den andra delen. Det har kommit så många böcker mellan. Men jag tyckte att det var en bra bok. Inte riktigt lika bra som den första, men bra. Skön att bara lägga sig och slappna av med. Spännande, rolig och faschinerande.
 Detta är en framtidsroman. Människorna har lärt sig att ta hand om jorden och miljön efter ett stort kaos där många människor dog. Det finns inga krig längre och all energi tar de från naturen. Det är en intressant bok, och man börjar jämföra med hur de har det och hur vi lever nu. Det finns många saker vi skulle kunna förbättra oss på men också saker som de låtit gå över styr.

Men det är en bra bokserie som väcker tankar! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0