Neverwhere

Nu har jag börjat på en ny bok, även den vid sidan av Djävulsbibeln.

Neverwhere

av Neil Gaiman

Jag har inte hunnit så långt än, men det handlar om Richard Mayhew som flyttat till London. Han ska förlova sig med sin dominanta flickvän Jessica som de bestämt är hans livs kärlek, han har en samling av plasttroll på kontorsbordet och är i stort sett en helt normal man, tills han träffar en flicka vid namn Door.
Då öppnar sig en ny värld under Londons gator, där tunnelbanestationerna (som innan varit det enda Richard sett som något organiserat i stökiga London) får en helt ny mening. Han tar sig ner under staden för att hjälpa Door för att hon inte ska bli dödad, och får på resan lära sig mycket om sig själv.

Mycket av detta hämtade jag på Wikipedia eftersom jag, som sagt, inte kommit så långt än.
Hittills tycker jag att boken verkar bra. Dock var den lite seg i början, så man måste ha tålamod som med så många andra böcker.
Boken är baserad på en tv-serie från 1997, och det blev jag lite förvånad över eftersom det oftast brukar vara tvärtom, att tv-serien eller filmen baseras på boken.
Men jag ska läsa mer så kommer en hel recension!
Ska sitta på en buss 3 timmar idag och då ska den med.
Någon som har läst den och som kan berätta lite om den, eller någon som blev sugen på att läsa? :)


Kommentarer
Postat av: Chamilla M

Den här låter väldigt intressant, jag ska lägga den på minnet och kanske köpa den vid mitt nästa bok köp ^^ Tack för tipset!

Kram

2011-05-09 @ 17:56:07
URL: http://lassugen.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jag har blivit nyfiken på Gaimans böcker. Har precis lånat hem Stardust och ser fram emot att få läsa boken som en jättebra film har blivit skapad ur :)Neverwhere och American Gods är jag också sugen på!Coraline har jag läst, den var väldigt kort. Men filmatiseringen är jättehäftig!

2011-09-10 @ 23:19:05
URL: http://kallarliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0