Ett vackert omslag till en vacker bok!

När jag satt och plockade i ordning fantasy-hyllan häromdagen gjorde jag ett riktigt fynd. 
Stardust, eller Stjärnstoft som den heter på svenska, av Neil Gaiman stod där i hyllan. Ja och? Tänker ni, och jag förstår er för jag har den själv i bokhyllan hemma, både på film och som bok. Vad var det då jag blev så till mig för? Jo den hade originalomslaget! 
Den bok jag har hemma har endast filmens omslag, som det ofta brukar bli när det släpps en film baserad på en bok (ex. Guldkompassen - Philip Pullman, Hungerspelen - Suzanne Collins). Här var dock en så gammal bok att den hade kvar det riktiga omslaget till boken, och vad bättre är, det var fruktansvärt fint! 
Jag blev helt till mig och satte och bläddrade i boken (är jag förresten den enda som sätter mig på golvet när jag är i ett bibliotek?) och då upptäckte jag att det var någon sida som var lös. Jag gick in med den till min chef och så passade jag på att blinka lite gulligt. 
"Duuuu, om ni ska gallra ur den där nu eftersom att den är trasig, då finns jag ju liksom här!" 
Och vet ni!? Han gallrade ur den på en gång, och fem minuter senare var boken min! Hur glad blev inte jag? 
 
För er som inte hört historien kommer här en sammanfattning jag tagit i från www.boksidan.net, jag tror att det ska vara samma som finns på baksidan av boken :)
 
Någonstans på den sömniga engelska landsbygden finns den lilla byn Wall. I sex hundra år har den legat på sitt granitutsprång, öster om den höga stenmur som har givit byn dess namn. 
Här bor Tristran Thorn som har förlorat sitt hjärta till den vackra Victoria Forester. Men Victoria är kall och oåtkomlig - lika oåtkomlig som den stjärna hon och Tristran ser falla från himlen en klar oktoberkväll. 
Den kvällen avger Tristran ett obetänksamt löfte som tvingar honom att gå genom öppningen i muren, bort över ängen och vidare in i sitt livs mest oförgätliga äventyr ...
 
Jag älskar den här berättelsen, både i bok och filmform. Detta är väldigt ovanligt när det gäller mig, men det kan ha att göra med att jag såg filmen först.
Neil Gaiman har verkligen lyckats att skapa någonting nytt och ovanligt, och det ligger en mystik över hela berättelsen! Den är väldigt vacker, både språket, historen och bilderna orden skapar.
Har ni inte läst den än, så gör det! Här nedanför har ni också det vackra omslaget! 
/Linnéa
 
 

Kommentarer
Postat av: Chamilla Magnusson

Det var verkligen ett vackert omslag, det håller jag med om. Jag älskar också filmen, men jag har inte läst boken dok. Den är magisk och mystisk på ett annat sätt som vi inte blir så mycket presenterade för. (kan man förklara så?)

Jag log när jag läste det och måste säga; Nej, du är inte ensam om att sätta dig på biblans golv när man hittar en uppslukande bok. Jag gör det ofta, när jag väl är där och vandrar, och de gamla bibliotekarierna brukar bara le på ett speciellt sätt mot mig n_n De yngre tittar lite konstigt på mig, men aja... det är sådan man är när man är boknörd. Man sätter sig där man står.

Hur är det med dig annars? Har inte hört av dig på ett tag nu n_n

Svar: Hej! Förlåt att det tog sådan tid att svara! :-)
Ja visst är det bland det mysigaste som finns att sitta på golvet och bli uppslukad av en bok!?

Jo det är bra med mig, fullt upp med skolan bara men annars så! Hur är det själv? :D
Linnéa

2012-12-12 @ 21:49:22
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Chamilla / Nightrain

Jo, jag har ganska mycket jobb, härliga stunder med stickning, böcker, vovven, vänner och mysiga tillfällen med pojkvännen. Och det blir bättre ju närmare vi kommer våren och det varma vädret eftersom det blir mycket motorcykel ;)

Svar: Har du skaffat pojkvän!? oj nu har vi inte pratat på länge!
Linnéa

2013-01-20 @ 18:44:14
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Chamilla / Nightrain

Nä, jag vet :) Du och jag träffades ju i februari under Mc-mässan och det under samma år på sommaren blev Martin och jag ett par. Han var faktiskt med under mässan och du träffade honom när du hälsade på i hotellet. Nu har det blivit nära sju månader tror jag (jag räknar inte så noga ;P) och förhoppningsvis flyttar vi ihop snart. Ska bara hitta ett hus med stort garage för en bil, en motorcykel och en framtida motorcykel till mig. Så fort jag tagit mitt mc-kort förstås ;) Hur går det själv? Sist vi såg hade du också n kille eller hur? Om jag inte minns allt för fel förstås :S

Svar: Oj vad roligt! Ja jag kommer ihåg att du var förtjust i honom! :D Ja det hade jag, det tog slut i augusti.. han var ett svin. :)
Linnéa

2013-01-24 @ 23:15:02
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Chamilla / Nightrain

Vad synd. Men jag hoppas du är okej nu i alla fall. De där svinen stöter man på fler gånger och oftare än man skulle vilja. Och då känns det som om det bara finns sådana i världen, men så plötsligt! hittar man guldkornen ;)
Bor du fortfarande i Göteborg? Går fortfarande i skolan? Du kanske redan har börjat din termin?

Svar: Ja det är väl så :)Ja jag bor kvar i Göteborg, tar studenten nu till våren så det är full fart! :)
Linnéa

2013-01-29 @ 22:21:33
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Chamilla / Nightrain

Vad roligt! Då är det bara ut i arbetslivet sedan n_n Det är lite lättare från att gå i skolan men mycket svårare på andra plan. Något man får upptäcka själv är jag rädd...
Då får man ta en visit dit upp en dag. Ta tåget och spendera en helg hos dig n_n Det hade varit något n_~
Fast det får man väl se längre fram, för som det är nu har jag jobb hela månaden ut (Jippi!!!). Nästa och månaden efter det är det glest (har inget i april än faktiskt) så vem vet...? Om du är sugen på det förstås n_n
Lycka till med alla prov, tentor och avslutningar av projekt!! Det fixar du lätt med din skarpa hjärna ;D

Svar: Det vore jätteroligt om du kom förbi en helg! :D Superkul! :D Men som sagt massor att göra nu ._. blev precis klar med projektarbetet och det har tagit så mycket tid så mu måste jag jobba i kapp med allt annat! Men det löser sig! :> Skulle du vilja köpa min bok som E-bok btw? :D
Linnéa

2013-02-06 @ 20:16:06
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Chamilla / Nightrain

E-bok? Nu får du förklara för den äldre damen vad det betyder...
;P

Svar: Alltså en bok du läser över datorn, din telefon eller Ipad :) Jag hade inte råd att trycka upp den till de som ville ha, så jag skickar ut den digitalt i stället :) Den ser ut precis som den gör tryckt bara att den finns på skärmen i stället för på papper :)
Linnéa

2013-03-18 @ 22:56:09
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/
Postat av: Chamilla / Nightrain

Afan...! Så high teck :)
Vad handlar den om? Hur lång är den, och kan jag ha den i min IPhone 4?

2013-03-24 @ 12:09:31
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0